Drie redenen om te kiezen voor de Elga Ace warmtepomp

Minder CO2
Tevreden kind
Remeha etwist thermostaat

Minder CO2 uitstoot

Je bespaart wel tot 70% op je gasverbruik

 

Past in bijna ieder huis

Verduurzamen zonder eerst flink te hoeven verbouwen

 

Zeker van warmte

Altijd een warm huis, ook bij extreem koude dagen

 

Met een hybride warmtepomp bespaar je tot wel 70% op je jaarlijkse gasverbruik en verminder je dus direct je CO2-uitstoot. Een hybride warmtepomp verbruikt wel stroom. De manier waarop deze stroom wordt opgewekt en of je eventueel nog zelf stroom opwekt met zonnepanelen, bepaalt hoeveel CO2 je uiteindelijk echt bespaart.

 

Het grote voordeel van een hybride warmtepomp is dat deze gebruik maakt van de bestaande cv-installatie en zelfs in matig geïsoleerde huizen nog rendabel is. Een hybride warmtepomp werkt met lage temperaturen, 45 tot 55°C in plaats van 60 tot 80°C bij een cv-ketel. Als je wil testen of je huis bij lage temperaturen ook nog comfortabel blijft, zet je ketel dan eens een tijdje op 60°C. Voelt dat niet comfortabel, investeer dan eerst in extra isolatie.

* Matig geïsoleerd wil zeggen: gewoon dubbel glas, spouwmuurisolatie, 5 tot 7 cm vloervloerisolatie en dakisolatie.

 

Het voordeel van een hybride warmtepomp is dat deze slim samenwerkt met een cv-ketel. De cv-ketel zorgt voor warm water, de warmtepomp voor de warmte in je huis. Rond het vriespunt en bij extreme kou neemt het rendement van een warmtepomp sterk af omdat er minder warmte uit de buitenlucht gehaald kan worden. Op dat moment springt jouw cv-ketel bij en ben je dus altijd verzekerd van warm water en een comfortabel thuis.

 


Elga Ace

De Elga Ace is dé hybride warmtepomp met de beste prijs/prestatieverhouding in de markt. Als enige in de markt stuurt de Elga Ace met OpenTherm aan, waardoor de cv-ketel nooit meer warmte produceert dan nodig is. Met als resultaat een optimale inzet van de warmtepomp.De Remeha Elga Ace werkt samen met elk merk cv-ketel en biedt dan ook de uitkomst bij het verduurzamen van bestaande woningen. Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze voor de verwarming van de woning. De cv-ketel wordt alleen nog ingeschakeld bij extreem koude dagen en voor het verwarmen van warm tapwater. Zo kan je tot wel 70% besparen op je gasverbruik.

Kijk wat jij kan besparen