HOME » WARMTEPOMPEN

Warmtepompen

Lucht/water systemen

Hybride (gecombineerd met een cv-ketel)

Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Lucht energie, een warmtepomp gebruikt elektriciteit in combinatie met deze energie om het water van de radiatoren te verwarmen. Het systeem wordt zo ingesteld dat bij de gemiddelde buitentemperatuur de warmtepomp gaat verwarmen en wanneer het te koud wordt buiten de gasketel bijspringt, op deze manier wordt de WP minder belast. Met deze warmtepomp kunt U fors op energiekosten besparen.

Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit, dit extra stroomverbruik kunt u desgewenst weer compenseren met zonnepanelen. 

Op de meeste warmtepompen krijgt u veel subsidie. Op de website van RVO kunt u deze subsidie aanvragen en de spelregels nalezen. Het rendement wordt uitgedrukt in COP (coefficient of performance). 4kw warmte is 1kw aan stroom. Gemiddeld heeft een warmtepomp een rendement van COP 4, in rendement betekent dat 400% rendement. 1KWatt aan stroomverbuik wordt omgezet in 4 kWatt aan verwarming


Volledig elektrisch

Een nieuwe leider in de markt van warmtepompen

De Daikin Altherma 3 range bestaat uit verschillende 'all electric' lucht/water warmtepompen voor het verwarmen (en evt. koelen en warm tapwaterproductie) voor nieuwbouwwoningen. Daikin Altherma 3, de inmiddels derde generatie van Daikins bekende assortiment verwarmingssystemen, gebruikt de kenmerkende Bluevolution technologie, een combinatie van Daikin compressoren en het revolutionaire koudemiddel R-32, om een seizoensrendement van A+++ te behalen.

Sterke prestaties

  • Haalt een seizoensrendement van A+++ met de Bluevolution technologie
  • Werkt zelfs bij buitentemperaturen tot -25°C+
  • Het geïntegreerde vloermodel neemt slechts een grondoppervlak van 60 x 60 cm in beslag

Gebruiksvriendelijke bediening

  • Met het nieuwe MMI-besturingssysteem kan de Daikin Altherma 3 eenvoudig worden ingesteld en bediend.