Hybrides

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een lucht-water warmtepomp en een cv-ketel (op gas). Dit slimme systeem kiest altijd de energiebron die op dat moment het voordeligst is. Op de meeste momenten is dat de warmtepomp. De cv-ketel treedt enkel in actie als de buitentemperatuur te laag is voor de warmtepomp (bv. lager dan -10 °C), als de gevraagde hoeveelheid warmte te groot is, …

Er is altijd een buitenunit noodzakelijk voor een hybride systeem, wij kijken ook altijd naar de mogelijkheden m.b.t. het geluid, het aanzicht en de bereikbaarheid in geval van onderhoud in een later stadium.

Geschikt als: vervanging van bestaande cv-ketel met kleine renovatie (zonder extra isolatie, nieuwe warmtetoestellen of leidingen, …)
Prijs hybride warmtepomp: € 6.000 à 9.000 (incl. btw en plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.

en besparen.


Daikin Altherma

Compleet Systeem

Een hybride warmtepomp van Daikin Altherma bepaalt altijd en automatisch de goedkoopste en meest energiezuinige verwarmingsmodus, afhankelijk van de interne verwarmingsvraag, energieprijzen en buitentemperaturen.

Deze hybride wordt meestal toegepast indien de huidige cv-ketel ook wordt vervangen. 

Optimaal Comfort

Elk verwarmingssysteem werkt zo goed dat u vergeet dat het er is. De intelligente bediening en de fluisterstille werking zorgen ervoor dat het Daikin verwarmingssysteem uw beste huisgenoot ooit wordt...

Koelen

Integreer koeling voor een totaalproduct dat perfect met uw bestaande leidingen en bedrading werkt, om te zorgen voor extra comfort tijdens de warme dagen.

 


De nieuwe Norm in Hybride Warmtepompen

Een hybride warmtepomp van Remeha, de Elga Ace is dé hybride warmtepomp met de beste prijs/prestatieverhouding in de markt. Als enige in de markt stuurt de Elga Ace met OpenTherm aan, waardoor de cv-ketel nooit meer warmte produceert dan nodig is. Met als resultaat een optimale inzet van de warmtepomp.

Deze hybride wordt meestal toegepast naast een bestaande cv-ketel en kan zelfs in kleine ruimtes worden toegepast.

De Remeha Elga Ace werkt samen met elk merk cv-ketel en biedt dan ook de uitkomst bij het verduurzamen van bestaande woningen. Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en gebruikt deze voor de verwarming van de woning. De cv-ketel wordt alleen nog ingeschakeld bij extreem koude dagen en voor het verwarmen van warm tapwater. Zo kan je tot wel 70% besparen op je gasverbruik.


Remeha Mercuria Ace

Vermogen van 4,5 kW t/m 8 kW in enkelfase

De Remeha Mercuria Ace is een compacte lucht-water warmtepomp. Naast de volledig elektrische variant is de Mercuria Ace ook beschikbaar als hybride warmtepomp. In dit geval wordt de warmtepomp gekoppeld met andere warmte opwekker zoals een cv-ketel.

De Remeha Mercuria Ace is leverbaar van 4,5 kW tot en met 8 kW in enkelfase uitvoering. Hierdoor is er altijd een geschikte oplossing beschikbaar voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bij een lage buitentemperatuur behoudt de warmtepomp zijn vermogen, tot 100% bij -10 graden Celsius. Als er bij zeer lage temperaturen extra vermogen nodig is dan kan er elektrisch of, in het geval van een hybride uitvoering, met een cv-ketel worden bijverwarmd. Daarnaast kan deze warmtepomp de ruimte optioneel ook koelen.


aroTHERM plus lucht-water warmtepomp

Gemaakt voor de toekomst

  • Zeer zuinig: energieklasse verwarming A++ t/m A+++

  • Geschikt voor renovatie, waardoor een overstap naar duurzame energie eenvoudig mogelijk is

  • Bespaar tot 10%* energie ten opzichte van andere lucht-water warmtepompen

  • Zeer stille werking - kan zelfs in dichtbebouwde rijtjeshuizen worden gebruikt

  • Zowel hybride als all electric

 
 
 

Ideaal voor renovatieprojecten

Compact en super stil

Grote prestaties vereisen weinig ruimte. De uniTOWER plus plug & play boiler heeft slechts de grootte van een koel-vriescombinatie en past eenvoudig in bijvoorbeeld een bijkeuken. De aroTHERM plus buitenunit heeft ook indrukwekkend compacte afmetingen. Het geluidsniveau is bovendien bijzonder onopvallend. Met slechts 28 dB(A) op een afstand van 3 meter in fluistermodus is de aroTHERM plus zo stil als ritselende bladeren. Het systeem kan dus flexibel worden gepositioneerd, zelfs in dichtbevolkte woonwijken - zonder negatieve gevolgen voor u of uw buren.