Heatcomp Hybride & All Electric

vaillant All Electric

Heatcomp levert een tweetal monoblock warmtepompen variërend in verwarmingsvermogen van 3 - 15 kW*. De warmtepompen worden gevuld met het natuurlijke koudemiddel R290 (propaan) afgeleverd. Beide warmtepompen zijn geschikt voor verwarming, warm water en koeling.

Onze warmtepompen zijn geschikt voor full-electric bedrijf maar kunnen ook in een hybride opstelling worden opgenomen. In dit geval zorgt een CV ketel voor backup van de verwarming en zal deze ook het warmwater deel voor zijn rekening nemen. Groot voordeel is dat wanneer de situatie zich daar in de toekomst voor leent de warmtepomp alsnog naar full-electric kan worden omgebouwd middels het plaatsen van een boilervat en driewegklep. Door de ingebouwde circulatiepomp kan bij een renovatie de CV-ketel simpelweg worden verwijderd zonder een extra pomp te installeren.

* bij A7°C/W35°C

 

Verantwoord en zorgeloos verwarmen

Mensen die op een milieuvriendelijke manier willen verwarmen, kunnen dat nu doen met de Heatcomp warmtepomp. De nieuwe lucht-water warmtepomp combineert geweldige prestaties, energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Ideaal voor nieuwbouw- en renovatieprojecten

Deze warmtepomp is niet alleen de perfecte oplossing voor nieuwe gebouwen, want hij zorgt voor een uitstekende warmwatervoorziening. Hij kan ook worden gebruikt in bestaande gebouwen als alternatief voor een gasaansluiting omdat de warmtepomp ook kan worden gecombineerd met radiatoren vanwege de hoge aanvoertemperatuur tot wel 75 °C**.

Efficiëntie die je kunt voelen

Heatcomp B.V. levert een tweetal RVS boilervaten uit voorraad, te weten een 200- en 300 liter variant. De boilers zijn voorzien van een zogenaamde "wave" spiraal zodat er een veel groter overdrachtsoppervlak wordt gecreëerd vergeleken met een regulier opslagvat. Het voordeel hiervan is dat er een betere overdracht wordt verkregen wat het rendement in combinatie met een warmtepomp verhoogd. De vaten zijn primair bedoeld voor opslag van sanitair water, maar kunnen ook prima als CV-zijdig buffervat worden toegepast. Allebei de modellen hebben naast de reguliere aansluitingen nog een tweetal extra aansluitingen voor bijvoorbeeld een circulatieleiding of tweede (af)tappunt.

Met een hoge COP (= efficiëntie van een warmtepomp) is de Heatcomp warmtepomp uiterst energiezuinig (een energie-efficiëntieklasse A+++) en daarmee precies het juiste antwoord op uw belangrijkste energievraagstukken.  Bovendien komt de Heatcomp  in aanmerking voor subsidies.

Goed voorbereid voor morgen

De Heatcomp combineert koeling, verwarming en warm tapwater in één oplossing. Het is bovendien uitgerust met de nieuwste warmtepomptechnologie. Het gebruikte natuurlijke koudemiddel maakt bovengemiddelde prestaties mogelijk.

Compact en super stil

Grote prestaties vereisen weinig ruimte. Hert boilervat  heeft slechts de grootte van een koel-vriescombinatie en past eenvoudig in bijvoorbeeld een bijkeuken. De  buitenunit heeft ook indrukwekkend compacte afmetingen. Het geluidsniveau is bovendien bijzonder onopvallend. Met slechts 28 dB(A) op een afstand van 3 meter in fluistermodus is de Heatcomp zo stil als ritselende bladeren. Het systeem kan dus flexibel worden gepositioneerd, zelfs in dichtbevolkte woonwijken - zonder negatieve gevolgen voor u of uw buren.

Past zich volledig aan uw behoeften aan

Of uw persoonlijke wensen of de temperatuur buitenshuis nu verandert, met het bedieningspaneel kan alles eenvoudig worden ingeregeld. Wij kunnen voor u de instellingen op afstand uitlezen en aanpassen. Zo kunnnen we monitoren of uw systeem zo optimaal en zuinig mogelijk werkt. 

In de loop van 2024 komt er ook een energiemanagement systeem op de markt waarop deze warmtepomp en regeling kan worden aangesloten voor nog meer besparing. 

*De gerealiseerde of haalbare energie-besparing is afhankelijk van verschillende factoren (bijv. lokale elektriciteitsprijzen, vergelijkbaar model, verwarmingsinstellingen, persoonlijk gebruik, plaats van opstelling, buitentemperatuur) en kan dus variëren.

**Dit is een kengetal dat verwijst naar de technische mogelijkheid van de warmtepomp. Houd er rekening mee dat aanvoertemperaturen hoger dan 65°C de warmteafgifte en efficiëntie van de warmtepomp aanzienlijk verminderen. Daarom raden we ten zeerste aan om systemen te ontwerpen met een aanvoertemperatuur tot max 65°C.

Profiteer van de verhoogde subsidies in 2024

De overheid stimuleert duurzame energie-oplossingen bij ondernemers en particulieren met een speciale subsidieregeling: Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). 

Goed voor u, goed voor het milieu

Heatcomp staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Als u voor een Heatcomp product kiest, kunt u er zeker van zijn dat het aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet. Lees hier hoe wij dit waarmaken.

Klik hier voor de website van Heatcomp