Combineren is een must!

De sleutel tot succes ligt dus echt in de combinatie van een hybride warmtepomp mét een modern verwarmingssysteem, ook wel afgiftesysteem genoemd. Traditionele radiatoren zijn afgestemd op de watertemperatuur van de cv-ketel (60-80 graden), terwijl een warmtepomp werkt met water van zo’n 45 graden. Een moderne LT-radiator of LT-convector warmt op deze lagere watertemperatuur de ruimte efficiënter op, verdeelt de warme lucht gelijkmatig en is vele malen sneller dan de jaren 60-70 modellen die nu vaak in woningen geïnstalleerd zijn. Dus de combinatie van een modern afgiftesysteem én hybride warmtepomp resulteert in een optimaal werkend systeem en de beste resultaten voor mens en milieu.

Eenvoudige vervangers

Verwarmingssystemen die goed functioneren met een warmtepomp zijn lage temperatuur convectoren, radiatoren en vloerverwarming. Er zijn grote verschillen tussen deze verschillende systemen en de implementatie in bestaande woningen. Vloerverwarming is bijvoorbeeld lastiger te plaatsen. De huidige radiatoren kunnen eenvoudig vervangen worden door lage temperatuur convectoren en radiatoren omdat deze aan te sluiten zijn op het bestaande leidingsysteem. Het monteren van een hybride warmtepomp plus lage temperatuur convectoren of radiatoren is in een bestaande woning dus veel eenvoudiger en sneller dan vloerverwarming.

Direct besparen

Een ander voordeel van lage temperatuur radiatoren is dat deze direct leverbaar zijn en zo kun je dus direct flink gaan besparen op de gasrekening als je de radiatoren vervangt. Ook zonder de hybride warmtepomp. Want op deze warmtepompen zit momenteel een forse levertijd. Door de aanpassing in twee fasen te doen (eerst radiatoren en daarna de warmtepomp) ga je direct besparen en worden de kosten gespreid. Twee vliegen in één klap. Lage temperatuur convectoren en radiatoren hebben bovendien als voordeel dat de temperatuur sneller aangepast kan worden en per ruimte apart ingesteld kan worden. Wat bij vloerverwarming natuurlijk niet het geval is.

 

Vraag via onderstaand formulier om meer informatie