Daikin Altherma

Een hybride warmtepomp van Daikin Altherma bepaalt automatisch de voordeligste en meest energiezuinige verwarmingscombinatie. Ook mede door de intelligente bediening en fluisterstille werking maken dat Daikin producten een aanwinst zijn voor uw woning.

Omdat de warmtepomp en de cv-ketel worden geleverd als aparte units, zijn ze eenvoudig te transporteren en te installeren. De binnenunit van de warmtepomp wordt met behulp van een standaard montageplaat op de wand geïnstalleerd. Dankzij de snelkoppelingen wordt de cv-ketel eenvoudig op het binnendeel aangesloten, met een compacte installatie als resultaat. Net zoals bij alle cv-ketel wandmodellen bevinden de aansluitingen zich aan de onderkant en kunnen alle componenten via de voorkant worden bereikt. Het systeem is daardoor zeer toegankelijk voor onderhoud.

 

Samenwerking Daikin en Intergas

Deze hybride warmtepomp is een samenwerking tussen Intergas en Daikin. Intergas is bekend van cv-ketels en Daikin met name van airconditioning.
Deze warmtepomp onderscheidt zich van de anderen omdat een cv-ketel en warmtepomp in één systeem is verwerkt. Het voordeel hiervan is dat ze heel erg goed samenwerken. De cv-ketel en warmtepomp kunnen ook gelijktijdig draaien terwijl bij andere systemen of de warmtepomp draait of de CV-ketel. Dit resulteert in een zeer goed rendement en een mogelijke terugverdientijd van rond de 5 jaar.

Dit toestel kan tevens actief koelen. Dit betekent dat de compressor in de warmtepomp gaat draaien om koud water te maken. Koude lucht zakt echter en warme lucht stijgt op. Als je dan ook vloerverwarming hebt en daar laat je koud water door stromen dan kun je de ruimte wel iets koelen maar dat is wel redelijk beperkt. Doordat er een buitenunit (net als bij een airco) moet worden geplaatst, zal een van onze STEK erkende monteurs deze warmtepomp plaatsen.

Deze combinatie heeft een Intergas HReco 36 cv-ketel ingebouwd dus levert een CW5 tapklasse hoeveelheid warm water. Het meest ideaal is als de gehele woning vloerverwarming heeft omdat bij lage temperaturen het rendement het hoogst is. Echter ook met traditionele radiatoren functioneert het systeem prima.

Daikin Altherma

Specificaties

 

Lucht-water | Hybride

 
Capaciteit 7,4 kW (verwarmen)
Geschikt voor ruimtes tot 185 m2
 
Binnenunit afmetingen 90,2 x 45 x 16,4 cm (h x b x d)
 
Buitenunit afmetingen 73,5 x 83,2 x 30,7 cm (h x b x d)
Geluidsniveau binnenunit (laag) 42 dB(A) (verwarmen)
Geluidsniveau buitenunit 48 dB(A) (verwarmen)
Efficiëntie en prestatie COP 4,45 (1) / 3,42 (2)
Energielabel Verwarmen tot A++
Koelmiddel R410a
Voeding 230 V
Koelleiding diameter 1/4 - 5/8
50, 80 koelen en verwarmen
Garantie 5 jaar

 

 

 

 

Subsidie

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van de Daikin warmtepomp. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers en dien je zelf aan te vragen.
[Meer over subsidie regelingen..]

De voordelen op een rijtje

  • Combinatie van HR cv-technologie en lucht-water warmtepomptechnologie
  • Levert een maximaal 35% hoger verwarmingsrendement optimaliseert de werking van de meest efficiënte cv-ketels
  • Lage gebruikskosten voor verwarming en warm tapwater
  • Lage investeringskosten
  • Ideaal voor renovatieprojecten